Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Γιατί να επισκεφθείτε την Αράχωβα .

Επιμέλεια : Σταύρος Γρηριάδης
Η Αράχωβα, είναι ο πιο περιζήτητος χειμερινός προορισμός στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Ποιοι είναι όμως οι λόγοι για τους οποίους δεν θα περάσει χειμώνας να μην την επισκεφθείς;

Χιονοδρομία
Υπάρχουν 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 8 συνδετικά μονοπάτια και 3 mini πίστες αρχαρίων με baby lifts, συνολικού μήκους 36 Km. Οι καταβάσεις αρχίζουν από τα 2260μ. και φτάνουν έως τα 1640μ υψόμετρο με το επιμέρους μήκος τους να κυμαίνεται από 300m. έως 4Km., σε όλους τους βαθμούς δυσκολίας και για όλα τα επίπεδα ικανότητας. Για τους λάτρεις της περιπέτειας και της διασκέδασης υπάρχουν αρκετές εκτός πίστας "μαύρες" διαδρομές με πραγματικά βαθύ χιόνι και πολλή-πολλή αδρεναλίνη καθώς και 2 Fun parks σε Κελλάρια και Φτερόλακα.

Πολιτισμός
Μόλις 8 χιλιόμετρα απέχει ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών. Τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και χαρακτηρισμένος ως ένας από τους «Ιερούς τόπους» του κόσμου. Στα 30 χιλ. θα βρείτε το μοναστήρι του Οσίου Λουκά, το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας. Στο γειτονικό Δίστομο υπάρχει το Μαυσωλείο Θυμάτων Ναζισμού.

Φυσική ομορφιά
Για τους λάτρεις της φύσης και του βουνού η Αράχωβα ειναι η αφετηρία εξόρμησης σε απίστευτης ομορφιάς γωνιές του Παρνασσού. Αμέτρητα μονοπάτια και διαδρομές οδηγούν σε καταπράσινα λιβάδια, σε καταρράκτες που το ύψος τους ξεπερνάει τα 80μ.

Μονοπάτια
Διαδρομές για περίπατο, hiking, ποδήλατο, Down Hill και ορειβασίες ξεκινούν από την Αράχωβα, όπου θα βρείτε οδηγούς βουνού να σας συνοδεύσουν στις εξορμήσεις σας.

Φύση και ηρεμία
Μόνο 2 ώρες από το κέντρο της Αθήνας και όμως τόσο μακριά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις