Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Εξιχνιάσθηκαν είκοσι εννέα (29) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και έξι (6) απόπειρες κλοπών σε οικίες, γραφεία Δημόσιων Υπηρεσιών και ιδιωτικά γραφεία στη Λιβαδειά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Ο δράστης αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά. που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 60.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, είκοσι εννέα (29) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και έξι (6) απόπειρες κλοπών σε οικίες, γραφεία Δημοσίων Υπηρεσιών και ιδιωτικά γραφεία στη Λιβαδειά Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης, ένας 24χρονος ημεδαπός ROMA , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, χθες (24-07-2012) το πρωί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας σε καταυλισμό ROMA στη Λιβαδειά, όπου εντοπίσθηκε και προσήχθη ο 24χρονος, ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Απριλίου του 2011 έως τα μέσα Ιουλίου του 2012 είχε διαπράξει στην πόλη της Λιβαδειάς:
Είκοσι τρεις (23) κλοπές και τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών σε οικίες.
Μία (1) κλοπή και μία (1) απόπειρα κλοπής σε γραφεία Δημόσιων Υπηρεσιών.
Δύο (2) κλοπές σε ιδιωτικά ιατρεία.
Μία (1) κλοπή σε δικηγορικό γραφείο και μία (1) κλοπή σε λογιστικό γραφείο.
Μία (1) κλοπή σε φροντιστήριο και μία (1) απόπειρα κλοπής σε συμβολαιογραφείο.

Η λεία που αποκόμισε ο 24χρονος από την παράνομη δράση του, ήταν το χρηματικό ποσό των 10.290 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων που η αξία τους ξεπερνά τις 50.000 ευρώ, τρεις (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ( laptop ), πέντε (5) φωτογραφικές μηχανές, έξι (6) κινητά τηλέφωνα, μία (1) τηλεόραση, ένα (1) I – pad και άλλα προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα των παθόντων.

Σημειώνεται ότι ο δράστης διέθετε τα κλοπιμαία προς πώληση στην περιοχή του Ζεφυρίου Αττικής με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις