Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Επιτελους! Έβαλαν Air Condition στην Ακρόπολη

Άμεσα αντέδρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού ο οποίος έσπευσε να λύσει το πρόβλημα των εργαζόμενων που ζεσταίνονται, ώστε ο αρχαιολογικός χώρος να μην ξανακλείσει νωρίτερα όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία




Ένας άντρας (ο Κώστας Τζαβάρας) και το όραμά του: Πλέον ο Παρθενώνας γίνεται ελκυστικός για τον τουρίστα, αφού διαθέτει όλα τα κομφόρ ενός ενοικιαζόμενου δωματίου! (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)


Ένα κατασκευαστικό πρόβλημα του Παρθενώνα ηλικίας 2.000 χρόνων, (αφού κανείς από όσους τον έχτισαν δεν είχε προβλέψει για σκιά), πρόβλημα που βασανίζει όχι μόνο τους φύλακες αλλά και τους επισκέπτες της Ακρόπολης κάθε καλοκαίρι με τη ζέστη, έλυσε μέσα σε ένα απόγευμα κ. Κώστας Τζαβάρας, δείχνοντας πρωτοφανή αποφασιστικότητα και πολιτική πυγμή!

Έτσι, χάρη στις ενέργειες του νέου υφυπουργού, θα εκλείψει επιτέλους η απαράδεκτη εικόνα με τους τουρίστες που ήταν αναγκασμένοι να περπατάνε τις ημέρες του καύσωνα, ανάμεσα στα πυρωμένα μάρμαρα κάνοντας αέρα με ό,τι έβρισκαν. Αλλά κυρίως οι φύλακες και γενικά οι εργαζόμενοι στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, δεν θα ξανανιώσουν αδικημένοι, αφού θα απολαμβάνουν τις ίδιες ανθρώπινες συνθήκες εργασίας όπως και οι άλλοι συνάδελφοί τους, του δημόσιου τομέα.


Στην τελετή τοποθέτησης των 100 μονάδων κλιματισμού (24.000 btu η καθεμία), ο κ. Τζαβάρας αφού διευκρίνησε πως το έργο δεν στοίχησε τίποτα στον Έλληνα φορολογούμενο, διότι η εταιρία που τα τοποθέτησε συμφώνησε να πληρωθεί με ανάρτηση διακριτικών διαφημιστικών banner στο χώρο, δήλωσε ότι έτσι ανοίγειο δρόμος προκειμένου να διεξαχθεί η πρώτη σύσκεψη των χωρών του «Πολιτιστικού G8», σε ανθρώπινες συνθήκες.

Ήδη πάντως, βρίσκεται υπο μελέτη και το σχέδιο να καλυφθούν με τέντα (από αυτές που χρησιμοποιούν οι καφετέριες στους ημιυπαίθριους χώρους) τα προπύλαια, ο Παρθενώνας και το Ερεχθείο, ώστε να μην κλείνούν το μνημείο οι φύλακες ούτε όταν βρέχει, με αιτιολογία ότι φοβούνται μη γλιστρήσουν.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις