Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Δεκάδες χιλιάδες πιστοί στο μνημόσυνο του γέροντος Παΐσιου


              
Δεν είχε προηγούμενο αυτό που συνέβη τις δύο τελευταίες ημέρες στην Ιερά Μονή Σουρωτής, όπου βρίσκεται ο τάφος του Γέροντος Παϊσίου.


Η ώρα είναι περασμένες μεσάνυχτα και δεκάδες χιλιάδες προσκυνητών περιμένουν υπομονετικά σε μεγάλες ουρές για ν' αφήσουν ένα λουλούδι, να κάνουν μια προσευχή και να πάρουν την ευχή του Γέροντα στη Μονή Σουρωτής, όπου βρίσκεται ο τάφος του...

Στην μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και του Αγίου Αρσενίου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης που φιλοξενούσε τις τελευταίες ώρες της ζωής του τον γέροντα Παϊσιο, όπου είναι ο τάφο του λιτός απέριττος τελέσθηκε φέτος η επιμνημόσυνη δέηση παρουσία χιλιάδων πιστών. Πολλοί προσκυνητές προερχόταν από Κομοτηνή και Ξάνθη που έσπευσαν με Ι.Χ. με λεωφορεία ενώ πάνω από 30.000 πιστοί έδωσαν το παρόν τους στην αγρυπνία, την λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση αδιαφορώντας για την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε εκείνη την ώρα στην περιοχή. Βιβλία του γέροντα Παϊσίου με το έργο και τις προφητείες του κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα, έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες ενώ στον τάφο του καταλήγουν πιστοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να αντλήσουν δύναμη και κουράγιο να αισθανθούν την στοργική του στήριξη και να βιώσουν αληθινά θαύματα που γίνονται και στις μέρες μας. Όπως είπαν μοναχές που ήταν στο εκθετήριο της μονής πέρασαν πάνω από 30.000 πιστοί ενώ εξαντλήθηκαν κομποσκοίνια και εικονίτσες, αφού ο κόσμος φέτος ήταν πολλαπλάσιος σε σχέση με πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις