Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Στη Θεσσαλονίκη η εικόνα του "Άξιον Εστί" από το Άγιον Όρος



Η συμπρωτεύουσα το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου υποδέχεται την ιστορική εικόνα της Παναγίας. Η Εκτάκτως Διπλή Ιερά Σύναξη των Ηγουμένων και Αντιπροσώπων των είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους έλαβε μια σημαντική απόφαση, την έξοδο της θαυματουργής Ιεράς εικόνας του ''Αξιον εστί'' η οποία βρίσκεται στον πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου του Άγιου Ὀρους, για να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό.


Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση των αγιορειτών στα πλαίσια της ενισχύσεως του θρησκευτικού φρονήματος του δοκιμαζόμενου λαού.


Η έξοδος αυτή αποφασίστηκε μετά από αίτημα του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου. Πρόκειται για τη Πέμπτη κατά σειρά έξοδο της εικόνας αυτής από το Άγιο Όρος. Η πρώτη είχε γίνει το 1963 στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της χιλιετηρίδας του Αγίου Όρους. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη, η τρίτη το 1987 στην Αθήνα όπου συνέρρευσαν εκατομμύρια πιστοί. Η τέταρτη το 1999 στην Αθήνα μετά από τον ισχυρό σεισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αγιορείτικου Βήματος, η έξοδος αυτή θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

από: http://www.newsnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις